Plaže

Buljarica je, zajedno sa Petrovcem, kraj bogat najljepšim plažama u Crnoj Gori.

Buljarica

Plaža Buljarica predstavlja jednu od posljednjih netaknutih oaza prirode. Udaljena je od našeg objekta svega 90 m. Do nje se može doći malom pješačkom stazom koja počinje ispred našeg objekta. Plaža je uglavnom šljunkovita, dok je središnji dio plaže prekriven sitnim pijeskom. Dugačka je 2250 m. Na plaži se može provoditi vrijeme u brojnim restoranima, kafićima, plažnim barovima, a postoji i mogućnost iznajmljivanja plažnog mobilijara (ležaljki,suncobrana). Takodje se mogu iznajmiti sandoline i pedaline za vožnju i uživanje u pogledu na prekrasni buljarički zaliv. Taxi brodovi svakodnevno saobraćaju više puta, i prevoze goste od Buljarice do okolnih plaža i zanimljivih mjesta kao što su: plaža Lučice, Petrovac, poluostrvo Sveti Stefan, plaža Drobni pijesak, grad Budva itd. Plaža Buljarica predstavlja pravi biser Crnogorske obale, jer kao druga najduža plaža (nakon Velike plaže u Ulcinju) privlači veliki broj gostiju, kako zbog čistog mora i prekrasne prirode koja je okružuje, tako i zbog izostanka gužvi na samoj plaži. Kao takva je pravi izbor za sve strukture gostiju kojima mir, čistoća i netaknuta priroda predstavljaju sinonim za dobar i kvalitetan odmor. More koje zapljuskuje buljaričku obalu je bistro, prozirno plave boje i veoma čisto. Buljarička plaža je od 1968. godine zaštićena kao spomenik prirode.
 

Lučice

Plaža Lučice je jedna od najljepših plaža Crnogorske obale, što je ne samo naše subjektivno mišljenje nego i mišljenje većine gostiju koji joj se iznova iz godine u godinu vraćaju. Plaža Lučice se nalazi u maloj uvali u neposrednoj blizini Petrovca, koja ima mnogo toga da ponudi svakome ko na nju kroči. Uglavnom je čini sitan pijesak. Na krajevima obale nalazi se gusta borova šuma. More u ovoj uvali je takodje čisto i prozirno. Jedna je u nizu pjeskovitih plaža, sa plitkim dnom. Plaža Lučice se nalazi u samoj blizini našeg objekta. Ispred kapije Castellamare Residence-a počinje pješačka staza koja vodi preko brda, duga oko 500 m, do plaže Lučice. Stoga, mozemo reći da je naš objekat direktno povezan sa dvije plaže: plažom Buljarica i plažom Lučice. Sa plaže Lučice se mogu vidjeti dva mala ostrva: Katič i Sveta nedjelja.
 

Kraljičina plaža

Sa druge strane uvale Buljarica, gledano iz našeg objekta, iza brda Dubovica se nalazi Kraljičina plaža. Pristup ovoj plaži je moguć isključivo morskim putem . Plaža na kojoj je voljela da boravi posljednja crnogorska kraljica Milena iz dinastije Petrović-Njegoš, žena kralja Nikole. Po njoj je ovaj ”komad raja” dobio ime. Zbog ambijenta, prekrasnog pijeska i kristalno čistog mora bila je njena omiljena plaža za vrijeme boravka u dvorcu Kralja Nikole u Baru. Kraljica nije sama išla na kupanje, već je pratila dvorska svita i perjanici. Oni su se kupali, odvojeno, na susjednoj plaži koja je nazvana Perjanička plaža. To je mala skrovita uvala odvojena visokim stijenama kojoj se, takođe, može prići samo sa mora. Ako postoji mjesto na našoj obali gdje je priroda toliko bila darežljiva onda je to zasigurno Kraljičina plaža. Do nje je moguce stici jednim od taxi brodova koji svakodnevno saobraćaju na toj relaciji. Pijesak je sitan, more je kristalno cisto. Dužina Kraljičine plaže iznosi 250m.
 

 

Rezervacija
 

 

Rated by 6 guests
4.3 / 5
Castellamare Residence
 
Copyright © 2024. Castellamare Residence Buljarica- Petrovac, Budva Riviera Montenegro
Minmedia Budva - Web Dizajn Studio Crna Gora